Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Bianca IJdema

B. IJdema

Docent Accordeon

Over Bianca

Mijn naam is Bianca IJdema, ik speel al sinds mijn elfde jaar accordeon. Ik was leerling bij Muziekschool Dijk en Waard (thans COOL, Kunst en Cultuur) in Heerhugowaard. Na mijn middelbare school ben ik naar het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gegaan. Daar studeerde ik accordeon bij Ronald van Overbruggen. Daarna heb ik ook Algemene Muzikale Vorming, Muziek op Schoot en Keyboard gestudeerd.

Na mijn eindexamen accordeon ben ik in dienst gekomen bij Muziekschool Dijk en Waard. Eerst als keyboarddocent, maar later ook als accordeondocent. Ik volgde daar mijn eigen leraar op. Ik heb het altijd bijzonder gevonden om les te geven op de school waar ik zelf als kind de eerste schreden op het muzikale pad heb gezet.

Als speler ben ik actief in 2 accordeonkwintetten. Van het ene kwintet ben ik de muzikaal leider. Dit kwintet is in 2000 opgericht om mee te kunnen doen aan een internationaal concours in Innsbruck. Het beviel echter zo goed, dat we tot op de dag van vandaag als kwintet zijn blijven spelen. Sinds september 2009 ben ik als speler ook verbonden aan het kwintet Virtuosa in Tilburg. Iedere week veel kilometers, maar heel erg leuk om te doen.

Als dirigent ben ik werkzaam bij COOL waar ik 2 accordeonorkesten dirigeer. Een B-orkest met 35 spelers variërend in leeftijd van 8 tot 60 jaar en een A-orkest (gevorderden) van 18 spelers variërend in leeftijd van 14 tot 60 jaar. Met beide orkesten treden we een aantal keer per jaar op, we gaan soms zelfs naar het buitenland!

Als accordeondocent werk ik sinds september 2014 ook bij Muziekschool Oostelijk West-Friesland.

Sociaal Profiel

U kunt mij ook vinden op:

Website
Website Virtuosa
Facebook
LinkedIn
Twitter

 

Back to top