Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Hoornensemble

Ensemble voor gevorderde hoornisten vanaf zaterdagochtend 2 maart.  8 ensemble lessen door Joke Koolhaas in de muziekschool Stedebroec.

Cursusduur: 8 repetities
Bedrag: €72,-  (Dit bedrag is inclusief BTW)
Leslocatie: Grootebroek
Lesdata: 2, 9, 16, 23 en 30 maart en 6, 13 en 20 april
Aanvang: 10 uur, duur lessen 45 minuten.

Aanmeldingen bij de administratie, tel. 0228-581101

E-mail:

Blokfluitensemble

Ensemble voor blokfluit olv. Ellen Mertz. Al eens gehoord hoe mooi het klinkt als je met een groep blokfluiten (met verschillende soorten blokfluiten) samenspeelt? Ervaar het bij ons in het blokfluitensemble.

Cursusduur: 10 repetities
Bedrag: €70,-  (Dit bedrag is inclusief BTW)
Leslocatie: Grootebroek

Dit aanbod is in samenwerking met muziekschool Stede Broec. Aanmeldingen bij de Muziekschool Stedebroec, tel. 0228-515694.
E-mail:

Workshops voor volwassenen

Workshops voor volwassenen

Workshops muziek voor volwassenen in januari en februari!

Kom ook muziek maken en doe mee, op dwarsfluit, klarinet, trompet, keyboard, viool, gitaar, harp of zang.
3 lessen voor slechts € 30,00, inclusief instrument*.

Altijd al eens dat instrument willen spelen maar nooit aan toegekomen, of had u het idee dat dit veel te moeilijk voor u was? Probeer dan eens deze workshop. Samen met andere volwassenen leert u de eerste stappen om muziek te maken op het gekozen instrument. Geen muzikale ervaring of notenlezen vereist. Ervaar ook hoe leuk zelf muziekmaken is!

Gepland in januari en februari 2018.

Cursus assistent dirigent

Assistent dirigent

Deze cursus is bedoeld voor orkestleden die in een harmonie- of fanfareorkest spelen.
Het kan voorkomen dat de dirigent in de file staat, onverhoopt ziek is of om andere redenen verhinderd is. In zo’n geval zou het handig zijn als een orkestlid de repetitie deels of in zijn geheel overneemt. Ook bij gelegenheden als dodenherdenking, serenades, avond4daagse, Koningsdag, Sinterklaas of bij het opstarten van een opleidings-/leerling-orkest kan het van praktisch belang zijn als een orkestlid het stokje zou kunnen overnemen.
De muziekscholen Stedebroec en Oostelijk West-Friesland bieden muziekverenigingen hierbij de helpende hand, in de vorm van de Cursus Assistent Dirigent.

Muziek maken op je iPad

muziekmaken op je ipad

Muziek maken op je iPad (met Garageband)
maandag    van 13.30 – 14.15    Andijk     

docent: Hans Laduc

Voor deze workshop staat momenteel geen datum gepland.

Geïnteresseerden kunnen zich wel aanmelden bij de muziekschool:

 

Popensemble / Popband

Samenspelen in een heuse popband, optreden, het hoeft niet bij dromen van te blijven. Door samenwerking met muziekschool Stede Broec kunt u in Grootebroek terecht voor het leren spelen in een popensemble. De instrumenten die hiervoor in aanmerking komen, zijn uiteraard gitaar, drums, keyboard, piano, en zang. Maar ook solo-instrumenten zoals saxofoon en trompet.

Het popensemble wordt begeleid door een ervaren popmusicus, die ook docent is van de muziekschool.
De cursus is voor een heel seizoen en vindt één keer in de 14 dagen plaats op dinsdagavond om 17.10 uur. Regelmatig worden optredens georganiseerd op de West-Friese poppodia.

Workshop Pop & Rock Gitaar

Workshop Pop & Rock

Onder het motto: 'Gitaarklassiekers, hoe speel je die?' houdt de muziekschool een workshop voor gitaristen van middelbare schoolleeftijd en ouder.

Inhoud van de workshop:   

  • Belangrijkste gitaarstijlen
  • Beroemde intro’s, riffs en grooves
  • Effectapparatuur
  • Tips en Trucs

Voor deze workshop staat momenteel geen datum gepland.

Seniorenensemble

Seniorenensemble

Muziekschool Stedebroec en Muziekschool Oostelijk West-Friesland organiseren samen het Seniorenensemble. Bent u geen 18 meer en muzikant? Laten we samen muziek maken!

Doelgroep: alle iets oudere muzikanten die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten muziek te maken en maandagmiddag beschikbaar zijn.
Doelstelling: vanuit liefde voor muziek bezig zijn met een leuke, actieve, sociale en zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn in totaal 20 repetities verdeeld over twee blokken: het eerste blok begint maandag 31 oktober; in januari begint dan het tweede blok. 

Leeftijd is niet van belang, iedereen die zich tot de doelgroep rekent kan zich aanmelden.

Workshop Fingerpicking

Workshop Fingerstyle

Workshop Fingerpicking.

Vrijdag 2 februari vindt er in ’t Middelpunt in Grootebroek een workshop “Fingerpicking” gitaar plaats. De workshop wordt gegeven door Hans Laduc, gitarist en gitaardocent bij o.a. Muziekschool Oostelijk West-Friesland.
Hans heeft zich gespecialiseerd in “Fingerpicking” gitaar. Dit is een gitaarstijl waarbij je tegelijkertijd de bas, de akkoorden en de melodie speelt. Net zoals b.v. Harry Sacksioni, Tommy Emmanuel en Chet Atkins.
Inhoud workshop:
Wat is Fingerpicking precies
Verschillende stijlen (folk, ragtime, blues, enz.)
Hoe speel je met een duimplectrum
Wat is Groove
Hoe studeer je goed een stuk in
Hoe maak je een goede sound
Ruimte voor vragen …………

Strijkersensemble

Ensemble voor viool en cello olv. Gregor Overtoom. Al eens gehoord hoe mooi het klinkt als je met een groep violen en cello samenspeelt? Ervaar het bij ons in het strijkersensemble.

Cursusduur: 10 repetities

Back to top