Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Jaarcursus

Wil je goed vooruitkomen op je instrument, dan is een cusus van een schooljaar aan te bevelen. De jaarcursus start na de zomervakantie, maar je kan je het hele jaar door inschrijven voor een jaarcursus muziek.

Nadat je je hebt ingeschreven wordt er eerst contact opgenomen om niveau, lesmoment en mogelijkheden te bespreken. Hierna word je definitief geplaatst* en kun je starten met de muzieklessen.

Tussentijds instromen
Als je gedurende het seizoen start, wordt het cursusgeld aangepast naar het resterend aantal lessen in het seizoen. Je betaalt pas voor de lessen vanaf het moment dat je definitief bent geplaatst en start met de lessen.

Bij de jaarcursus heb je de keuze uit de volgende lesvormen:

Duoles (30 minuten)
Wil je samen met een vriend/vriendin op les of met broer of zus om een instrument te leren spelen dan kan je samen inschrijven voor een duoles. Deze les is wekelijks, duurt 30 minuten, en is alleen geschikt voor beginners.

20 minuten privéles
Hierbij heb je wekelijks 20 minuten privéles op het instrument of zangles. Je kan ook kiezen voor langer les:

25 minuten privéles
Hierbij heb je wekelijks 25 minuten privéles op het instrument of zangles.

30 minuten privéles
Hierbij heb je wekelijks 30 minuten privéles op het instrument of zangles. Gevorderde leerlingen raden we aan voor langer les te kiezen. Vaak heb je door de langere stukken en het hogere niveau meer tijd nodig om goede vooruitgang te houden. Ook volwassenen vinden het vaker prettiger wat meer tijd te hebben.

Groepsles
Het is mogelijk om samen les te nemen. De lestijden van de leerlingen worden dan bij elkaar opgeteld, waardoor je door samenspel langer les kan hebben. Dit in overleg met de docent. Zelfde niveau en leeftijd is vaak bepalend of een groepsles haalbaar is.

Bij de jaarcursus is er wekelijks les met uizondering tijdens de vastgestelde schoolvakanties en vrije dagen. Zie hier het vakantierooster.

Zie onze tarieven voor de kosten van de lessen.

Kijk hier voor ons aanbod instrumentale lessen en zang.

*mits de docent voldoende ruimte heeft.

 

 

Back to top