Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Muziek voor Peuters

Muziek voor Peuters

Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar, die samen met één ouder, grootouder of verzorger liedjes willen zingen en muzikale spelletjes willen doen. Kleine kinderen vinden het heerlijk als er samen met hen gezongen, gedanst en gespeeld wordt. Ze hebben grote belangstelling en aandacht voor klanken en geluiden; al snel herkennen ze liedjes en reageren hierop met geluid en beweging.

Muziek voor Kleuters

Muziek spelenderwijs voor Kleuters

In een half jaar gaan we werken aan o.a. zuiver zingen, puls, ritme, expressie, spelen op kleine instrumentjes, bewegen op muziek/dansen en meer.

Ambitieus? De kinderen zullen vooral plezier hebben!

Na dit halve jaar is een vervolgcursus mogelijk.

 

Muziek spelenderwijs voor groep 3

Muziek spelenderwijs voor groep 3


Ga je mee op ontdekkingsreis in de muziek? Voor je het weet ben je zelf muziek aan het maken. Je zingt liedjes en je speelt op ritme-instrumenten   en klokkenspellen. Er wordt geïmproviseerd en we maken allerlei begeleidingen bij de liedjes. Er wordt gedanst op en geluisterd naar muziek uit alle windstreken.

Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs

VIO

In deze cursus wordt verder gegaan met het trainen van het muzikale gehoor en geheugen. Je zingt veel liedjes, speelt op klokkenspel en blokfluit en je leert ook noten lezen. Thuis oefen je op de blokfluit om alvast te wennen aan het instrumentale onderwijs. Je leert van alles over melodie, maat en ritme door zelf te zingen, te spelen, te luisteren en te bewegen op muziek. Regelmatig treed je op met je groep bij voorspeelavonden en andere samenspelprojecten van de muziekschool.

Back to top