Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Saxofoon

Saxofoon trio

De saxofoon behoort tot de houten blaasinstrumenten, en is in 1840 uitgevonden. Het is dus een zeer modern instrument, met veel mogelijkheden. De saxofoon kan in alle stijlen muziek gebruikt worden. Qua expressiviteit komt het instrument dichtbij de stem.

De meest gebruikte typen saxofoons zijn van hoog naar laag: de sopraan-, alt-, tenor-,en baritonsax. De manier van spelen is op alle saxofoons hetzelfde, dus iemand die op een altsaxofoon begint kan zonder problemen overstappen.

Vanaf ongeveer 7 of 8 jaar kan men starten. Kinderen kunnen het beste beginnen op een gebogen-sopraan of altsaxofoon. Tijdens het begin van de instrumentale opleiding wordt veel aandacht besteed aan de klank en de aanzet van de toon.

Er zijn mogelijkheden om een saxofoon te huren bij de muziekhandel of muziekvereniging. Vanaf ongeveer 400 euro is het mogelijk een saxofoon aan te schaffen. De docent is bij de keuze van een instrument graag behulpzaam.

Eerst eens een les uitproberen? Dat kan. Schrijf je hier in voor een proefles (selecteer Basis-/kortlopende cursus). (Voor de kosten van deze les, zie de tabel rechts)

Kies je instrument: saxofoon 

Back to top