Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Keyboard

Keyboard voorspeelavond Hoogkarspel

Het keyboard is een instrument met veel mogelijkheden en wordt  in allerlei soorten bands gebruikt. Je kunt er ook heel goed solo op spelen. Men spreekt ook wel van de term "keyboards", dit is een verzamelnaam voor alles met toetsen (bijv. keyboard,synthesizer, el. piano).

Voor beginnende leerlingen is het al snel mogelijk om mooie muziek te maken dankzij de automatische akkoordbegeleiding die elk keyboard in zich heeft.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor een goede ontwikkeling van zowel de linker- als rechterhand en leert men de mogelijkheden van het keyboard goed gebruiken.

Aanschaf instrument:

Een goed beginners-keyboard kunt u kopen bij de muziekwinkel. Een heel geschikt type is bijv. de PSR E 363 van Yamaha, die kost rond de  € 180, - of de PSR E 463 van Yamaha, deze kost wat meer  (€ 300, -), maar daar kan je echt jaren mee vooruit. Wilt u liever tweedehands, let er dan in ieder geval op dat het keyboard 61 toetsen heeft, een ruim aantal styles en voices en natuurlijk een goede klank. Ook is aanslaggevoeligheid (touch) aan te raden. Neem bij twijfel gerust contact op met een van de docenten! 

Eerst eens een les uitproberen? Dat kan. Schrijf je hier in voor een proefles (selecteer Basis-/kortlopende cursus). (Voor de kosten van deze les, zie de tabel rechts)

Video keyboard video button
Wat kan je allemaal doen met een keyboard? 

1. Adele - Rolling in the deep, Europe - The Final Countdown

 

 2. Douwe Bob - Slow Down Slow Down MOW 300

 

 

 

3. Big Big World (1e jaars lesliedje) Big Big World 300

 

 

 

Beethoven 300

 4. Beethoven's Ode aan de vreugde (1e jaars lesliedje) 

 

 

keyboard info op wikipedia

Back to top