Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Dwarsfluit

Dwarsfluit leerlinge

De fluit hoort tot de groep houten blaasinstrumenten. Vroeger werd de fluit van hout gemaakt, tegenwoordig ook van metaal. De fluit hoor je meestal in combinatie met andere instrumenten, bijv. in kamermuziek met begeleiding van piano, gitaar of harp of in een ensemble met blazers en strijkers.
Ook komt de fluit voor in verschillende orkesten nl.

symfonie- en harmonieorkesten.
Verder kun je met dit instrument pop en jazz gaan spelen. Voor kleine leerlingen is het mogelijk om op een kinderfluit te beginnen. Dit is een fluit met een gebogen kop. Je kunt al met les beginnen als je in groep 3 zit.

Kosten instrument:

Een goede lesfluit kost ongeveer € 600. Huren met recht tot koop is mogelijk. Voor meer informatie kun je terecht bij docente Margaret Mathot.

Een andere mogelijkheid is om lid te worden van een harmonieorkest als je van plan bent om in zo’n orkest te gaan spelen. Je krijgt dan een instrument in bruikleen en krijgt via het verenigingslidmaatschap korting op de muzieklessen (verenigingstarief) . Klik hier voor de verenigingen bij u in de buurt.

Wanneer je de fluit zou willen uitproberen, kun je oriëntatielessen volgen bij de docent.

Eerst eens een les uitproberen? Dat kan. Schrijf je hier in voor een proefles (selecteer Basis-/kortlopende cursus). (Voor de kosten van deze les, zie de tabel rechts)

Kies je instrument: dwarsfluit 

Back to top