Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Drumstel

Slagwerk

Het drumstel is een slaginstrument. Als je op de trommels van het drumstel slaat, gaat het vel trillen en dat zorgt voor geluid. Het drumstel bestaat uit een bass drum (die je met een voetpedaal bespeelt), een snare drum en verschillende toms, dit zijn kleinere trommels die allemaal hun eigen klank hebben,en bekkens. Je ziet het drumstel vaak in (pop)bands. 

In de lessen komen diverse aspecten van het instrument en muziek in het algemeen aan bod.
Er wordt gewerkt aan algemene techniek, motorische onafhankelijkheid, muzikaal inzicht, gehoor- training, instrumentkennis, improvisatie, ensemblespel en nog veel meer.

Er zijn leuke moderne lesmethodes, waarmee je al vrij snel meespeelt met een echte band (op CD), zodat je direct resultaat kunt ‘horen’ en niet eerst jaren moet studeren voor je eens met een bandje mee mag doen.

Vanaf ongeveer 9 jaar kun je beginnen met drumles, afhankelijk van hoe groot je bent. Als je op drumles gaat, kun je zelf een drumstel aanschaffen. Met een beetje slim 'marktplaatsen' moet dat voor een paar honderd euro te regelen zijn. Niet iedereen kan thuis een akoestich drumstel plaatsen. Het instrument produceert een hoop geluid en dat kan overlast geven. Er bestaan ook elektronische drumstels waarbij je een hoofdtelefoon kan gebruiken zodat alleen jij je spel hoort.

(Selecteer slagwerk bij inschrijven)

Kies je instrument: slagwerk 

Back to top