Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Accordeon

Accordeon lentefestival

De accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Het is het enige akoestische instrument met zoveel verschillende klankkleur mogelijkheden. Je kunt op een accordeon dan ook zeer veel verschillende muziekstijlen spelen. Van volksmuziek tot klassieke muziek, van popmuziek tot jazzmuziek, van meedeiners tot moderne muziek. Alles is mogelijk.

De accordeon is een blaasinstrument met toetsen. Aan de rechterkant zitten de toetsen of knoppen waarmee je de melodie speelt. Aan de linkerkant zitten de bassen, waarmee je de melodie kunt begeleiden. De bassen, die je niet kunt zien als je speelt, zijn op een hele logische wijze gerangschikt en dus niet heel moeilijk om te leren. Aan de binnenkant van het accordeon zitten een soort houten mondharmonica’s. Als je een toets indrukt en je trekt of duwt aan de (blaas)balg, dan gaat er op die mondharmonica een ‘tong’ trillen, waardoor er geluid ontstaat.
De accordeon is ook heel geschikt om samen te spelen, zowel met andere accordeons als met andere instrumenten.
Kom ook de veelzijdigheid van dit prachtige instrument ontdekken!

Leeftijd: vanaf 5 jaar
Lesdag: zaterdag
Docent: Bianca IJdema

Aanschafprijs:
48 bas accordeon nieuw vanaf € 400
72 bas accordeon nieuw vanaf € 700
Tweedehands: in overleg met de docent

Als je een accordeon wilt kopen, dan wil de docent daarin graag adviseren en meedenken. Zij heeft zelf een goede relatie met Muziekhuis Gert Nijkamp in Apeldoorn. Dat is een accordeon speciaalzaak. Ook Berend Kok in De Wilp is een goed adres om voor een instrument te gaan kijken.
Een accordeon huren kan via de docent voor 10 euro per maand.

Eerst eens een les uitproberen? Dat kan. Schrijf je hier in voor een proefles (selecteer Basis-/kortlopende cursus). (Voor de kosten van deze les, zie de tabel rechts)

 

Back to top