Muziekschool Oostelijk West-Friesland

Ensembles

De Muziekschool MOW organiseert met regelmaat samenspelactiviteiten. Deze zijn oa op leerlingpresentaties van het betreffende instrument (homogeen ensemble),  en op voorspeelavonden die ook in het teken staan van samen musiceren met andere instrumenten (hetrogeen ensemble).

De ensembles hebben een tweeledig karakter:
• het opleiden tot het goed functioneren in een ensemble
• het overbrengen van musiceervreugde aan belangstellenden door middel van het spelen op bijvoorbeeld voorspeelavonden/uurtjes, optreden in diverse instellingen, het meewerken aan concerten van muziekverenigingen en zangkoren.

Tevens zijn er verschillende ensemblecursussen waar leerlingen, maar ook muzikanten van buiten de school, zich voor kunnen inschrijven.

Popensemble / Popband

Samenspelen in een heuse popband, optreden, het hoeft niet bij dromen van te blijven. Door samenwerking met muziekschool Stede Broec kunt u in Grootebroek terecht voor het leren spelen in een popensemble. De instrumenten die hiervoor in aanmerking komen, zijn uiteraard gitaar, drums, keyboard, piano, en zang. Maar ook solo-instrumenten zoals saxofoon en trompet.

Het popensemble wordt begeleid door een ervaren popmusicus, die ook docent is van de muziekschool.
De cursus is voor een heel seizoen en vindt één keer in de 14 dagen plaats op dinsdagavond om 17.10 uur. Regelmatig worden optredens georganiseerd op de West-Friese poppodia.

Symfonieorkest

Symfonieorkest o.l.v. Wim Klaver

Dit project is geschikt voor alle leeftijden met minimaal 2 a 3 jaar speelervaring.


Wat is een Symfonieorkest:

Een symfonieorkest bestaat uit een evenwichtige hoeveelheid strijkers, hout- en koperblazers en slagwerk. Voor sommige muziekstukken kunnen er instrumenten als een piano, harp of een orgel aan het orkest toegevoegd worden. Het repertoire is zeer breed van klassiek tot hedendaagse muziek.

Symfonieorkest gaat door in schooljaar 2019-2020!
25 repetities, kosten € 125,-

Start 4 oktober, 16:30

Blokfluitensemble

Ensemble voor blokfluit olv. Ellen Mertz. Al eens gehoord hoe mooi het klinkt als je met een groep blokfluiten (met verschillende soorten blokfluiten) samenspeelt? Ervaar het bij ons in het 'Capo blokfluitensemble'.

Cursusduur: 20 repetities
Bedrag: €150,-  (Dit bedrag is inclusief BTW)
Leslocatie: Grootebroek
Lesdag: maandag 15:20-15:50

Dit aanbod is in samenwerking met muziekschool Stede Broec. Aanmeldingen bij de Muziekschool Stedebroec, tel. 0228-515694.
E-mail:

Seniorenensemble

Seniorenensemble

Muziekschool Stedebroec en Muziekschool Oostelijk West-Friesland organiseren samen het Seniorenensemble 'Belano'. Bent u geen 18 meer en muzikant? Laten we samen muziek maken!

Doelgroep: alle iets oudere muzikanten die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten muziek te maken en maandagmiddag beschikbaar zijn.
Doelstelling: vanuit liefde voor muziek bezig zijn met een leuke, actieve, sociale en zinvolle vrijetijdsbesteding. Er zijn in totaal 20 repetities verdeeld over twee blokken: het eerste blok begint in oktober; het tweede blok in januari. 

Leeftijd is niet van belang, iedereen die zich tot de doelgroep rekent kan zich aanmelden.

Hoornensemble

Ensemble voor gevorderde hoornisten
4 ensemble lessen door Joke Koolhaas in de muziekschool Stedebroec.

Cursusduur: 4 repetities
Bedrag: €36,50 (Dit bedrag is inclusief BTW)
Leslocatie: Middelpunt, Grootebroek
7, 14, 21 en 28 maart in de ochtend, met afsluiting op 1 april voorspeelavond Wognum, 19:30!
Duur lessen 45 minuten.

Aanmeldingen bij de administratie, tel. 0228-581101

De ensemble lessen gaan door bij voldoende deelname. Eventueel is een tweede blok van 4 ensemblelessen mogelijk bij voldoende belangstelling.

E-mail:

Back to top