Muziekschool Oostelijk West-Friesland

FAQ

Zijn er kortingsmogelijkheden op het lesgeld?

Er zijn geen kortingsmogelijkheden op het lesgeld.
Wel kan er in bepaalde gevallen door de gemeente een bijdrage verstrekt worden. Zie de info over financiële steun op de tarieven pagina.
Ook kan bij de stichting Leergeld een aanvraag voor een bijdrage worden gedaan (www.leergeld.nl).

Wanneer en hoe moet ik mij afmelden voor een les?

Als een leerling verhinderd is om op les te komen, is het erg prettig als de docent daar een afberichtje van krijgt, telefonisch, per e-mail of een vorm van “social media”.

Is het mogelijk om eerst een of meer proeflessen te volgen?

Dat is zeker mogelijk. Zie hier voor meer info over proeflessen.

Is er in de schoolvakanties ook les?

In de schoolvakanties is er geen les. Het vakantierooster vind je hier.

Kan ik op elk moment in het schooljaar instromen?

Ja dat kan, maar er moet uiteraard nog wel ruimte zijn in het rooster van de betreffende docent. Het lesgeld tarief wordt aangepast aan het aantal resterende lessen in het schooljaar.

Is de muziekschool alleen voor kinderen?

Nee, de muzieklessen zijn er niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen zijn van harte welkom. Kies hier uit onze instrumentale en vocale lessen. Samenspelen met andere volwassenen kan in het seniorenensemble.

Moet ik eerst noten kunnen lezen voordat ik kan beginnen met een instrument?

Nee, dat hoeft niet. Veel volwassenen denken dat ze eerst noten moeten kunnen lezen voordat ze een instrument kunnen gaan spelen. Dit was vroeger zo, maar al lang niet meer. Bij de moderne methoden leer je het notenlezen stapsgewijs bij het spelen van het instrument. Ook zonder enige kennis vooraf kun je dus beginnen met muziekles.

Moet mijn kind eerst blokfluit kunnen spelen voordat deze een instrument kan kiezen?

Nee, dat hoeft niet. Vroeger begon men eerst met blokfluitlessen voordat een instrument gekozen kon worden, maar tegenwoordig kan je gewoon meteen beginnen met les op het instrument naar keuze. Heeft uw kind nog geen idee welk instrument het wil spelen of nog niet de 'concentratieboog' om ook thuis te gaan oefenen, dan is een kennismakingscursus aan te raden.

Ik wil volgend schooljaar doorgaan, moet ik mij opnieuw inschrijven?

Nee, dat hoeft niet meer. Na het verstrijken van de sluitingsdatum om uit te schrijven ontvangt u van ons een bevestiging over de inschrijving voor het volgende schooljaar.

Ik wil volgend schooljaar niet doorgaan, moet ik mij uitschrijven?

Ja. Neem contact op met de muziekschool om uw uitschrijving door te geven. Doe dit voor de sluitingsdatum van uitschrijving. Deze datum vind u in de jaarplanning.

Welke lessen en cursussen worden er in mijn woonplaats gegeven?

Op de website staat een overzicht welke instrumenten er in welke plaatsen wordt gegeven. (zie Leslocaties)

Moet ik thuis een instrument hebben als ik les ga nemen?

Ja, om goed vooruit te komen op het instrument is het belangrijk dat er thuis regelmatig geoefend wordt. Een eigen instrument is daarom noodzakelijk. Neem voor de aanschaf wel contact op met de docent welk instrument geschikt is. Nu lukt het niet altijd om meteen een instrument aan te schaffen. De muziekschool verhuurt ook een aantal instrumenten. Zie hier voor meer info.

Kan ik ook een instrument huren bij de muziekschool?

De muziekschool verhuurt een aantal instrumenten, waaronder viool, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, gitaar, keyboard, accordeon. Meer info over het huren van instrumenten vind u hier.

Moet ik mijn instrument meenemen naar de les?

Dit verschilt per instrument. Een piano, drumstel of keyboard staat al op de leslocatie en hoeft niet te worden meegenomen. Blaasinstrumenten, strijkinstrumenten en gitaren moeten wel meegenomen worden naar de les.

Wat gebeurt er als mijn docent langdurig ziek wordt?

Bij langdurige ziekte van de docent zorgt MOW voor een vervangende docent.

Is MOW gecertificeerd?

MOW heeft sinds 2012 het officiële landelijke keurmerk Kunstkeur.

Back to top